Reiselyst Rotating Header Image

Spania blir mest populære reisemål 2012

Selv om året ennå ikke er omme, er Spania på god vei til å overta som farvoritt-reisemål for nordmenn. Ifølge en artikkel på Dagbladet, har Hellas blitt degradert til en andreplass. Urolighetene i forbindelse med finanskrisen brukes som en forklaring på at Hellas har måtte overlate reise-tronen til Spania.

Oversikten over de mest populære destinasjonene er også av interesse. På førsteplass ligger Mallorca der Alcudia lenge har vært et kjent charter-mål. På andreplassen finner vi Antalya som har klatret en plass siden i fjor. Antalya favner da også et stort antall reisemål på Tyrkias sørkyst (som Side, Kemer og Alanya).

Tredjeplassen går til Hellas og den greske øya Kreta. Også her snakker vi om et reisemål med et stort nedslagsfelt ettersom Kreta er ei meget stor øy. Kreta faller da ned fra en annenplass. Fjerdeplassen går til en annen gresk øy; Rhodos, og dermed er begge de mest kjente greske øyene representert høyt på lista.

På femteplass ligger et helt land; altså Kypros. Også her er flere feriemål tatt under samme parasoll. På sjette plass ligger vakre Split i Kroatia. Selv om Split ikke er noen storby, så er det mange nordmenn som flyr til Split flyplass for å feriere på den vakre Trogir-Split-rivieraen. Her finner vi områder som Ciovo, Trogir, Seget Vranjica og Marina. I tillegg velger noen å fly til Split for å komme sør til Makarska-rivieraen.

Selv om sommerferien ennå er to knappe måneder unna, synes det ikke å være store endringer i nordmenns reiseplaner. Litt synd for Hellas som med sin sårt pressede økonomi hadde trengt et oppsving i turismen. Oversikten over populære reisemål viser imidlertid at både Kreta og Rhodos holder seg på topp 4.

0 Comments on “Spania blir mest populære reisemål 2012”

Leave a Comment