Reiselyst Rotating Header Image

Vakre Sibenik

Sibenik ligger langs den lange kystlinja i Kroatia; sentralt plassert mellom Split og Zadar. Sibenik tilbyr en rekke severdigheter innen gangavstand. En spasertur langs kailinja i vakkert og varmt sommervær er heller ikke å forakte.

Sibenik i Kroatia

Sibenik i Kroatia

Når du går langs kaien er det lett å få øye på katedralen som ligger sentralt i den eldre bykjernen (jfr. kuppelen på bildet). Her finner man en rekke gamle bygninger som er verdt en pause i byvandringen.

I de trange gatene i gamlebyen er det også kafeer og restauranter. Helt vanlige butikker er det også, selv om lokalene er beskjedne hva kvadratmeter angår.

På en høyde over gamlebyen ligger fortet (St. Anna) som har vært byens vokter og beskytter i mange hundre år. Ruinene ligger bare 15 minutters gange fra gamlebyen, og fra de gamle murene har man en fantastisk utsikt over hele Sibenik samt en utenforliggende kyst. Her ser man også utløpet til elva Krka som tilbyr en av Kroatias vakreste natur-opplevelser via besøk i Krka Nasjonalpark.

Utsikt over Sibenik fra fortet

Utsikt over Sibenik fra fortet

På siste bilde ser vi utsikten mot sørøst med gamlebyen i forgrunnen.

Foto: ferieikroatia.com

0 Comments on “Vakre Sibenik”

Leave a Comment