Reiselyst Rotating Header Image

Vakre Brela i Kroatia

Brela er ansett som en av de vakreste turistområdene langs Makarskarivieraen. Dette var en av de landsbyene jeg ikke hadde besøkt tidligere, og derfor var Brela et naturlig stoppested langs rivieraen. Det første som møter meg på vei ned til Brela er rekken av biler som står parker på begge sider av veien. Jeg parkerer et par hundre meter fra sentrum og betaler en femtilapp for noen meter på veiskulderen.

Vel nede i sentrum er det rolig, men man hører at det ikke er like folketomt på strandsiden av bebyggelsen. Nede på stranda er det som å komme til en ny verden. Her er det et yrende folkeliv med bespisning, bading, solig, vannsport og annen rekreasjon.

Badestrand i Brela

Badestrand i Brela

I Brela bukter strendene seg via flere nes og avbrudd av vakkert klippelandskap. Veien opp til skygge og bevertning er ikke lang. I østre del av havna ligger ei idyllisk småbåthavn i kjent kroatisk stil. Brela er virkelig vakker. Stranda brytes av frodig landskap før terrenget stiger mot det grå fjellpartiet som er så kjent for småbyene langs hele rivieraen.

Småbåthavn i Brela

Småbåthavn i Brela

Jo, Brela i Kroatia fortjener sitt gode rykte. Her er det idyllisk og fredelig. Om ikke det er stille, så er det positiv støy fra turister som koser seg. Se evt. flere bilder fra Brela.

0 Comments on “Vakre Brela i Kroatia”

Leave a Comment